2013.12.23.
11:44

Írta: AtoZ

Zseniális önkénteskedési lehetőségek Ázsiában!

Kedvenc önkénteskedéssel foglalkozó szervezetünk, az Ecoteer, most egy csomó lehetőséget hirdetett meg a weboldalán, érdemes rájuk nézni, és adott esetben akár beadni a jelentkezést valamelyik munkára. Annakidején Andi a Perhentian szigeten volt Construction Leader.

http://ecoteerresponsibletravel.com/about-ecoteer/careers

Sok sikert a jelentkezéshez!

A&Z

Szólj hozzá!

2013.10.19.
02:43

Írta: AtoZ

TOP 15 élmények Ázsiában és Ausztráliában

Ezt a toplistát az utazásunk alatt megélt és tapasztalt élményeink adják. Vegyes listát találtok, mert a kategorizálás nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Csupán városok szerint felállítani top 10-et látvány alapján - már amennyit mi láttunk belőlük - nem fejezné ki mindazt, amit mi kaptunk általuk, a ‘tetszik vagy nem” kicsi mozgástér számunkra. Méláztunk azon, hogy több listát állítsunk fel, de annak meg szintúgy sok értelmét nem láttuk, mert “túl sok bába közt elvész a gyerek”.

 

Nem “csak” egy különleges és színes látványvilág volt az, amit kaptunk a 6 és fél hónapos utazásunk által, hanem rengeteg élmény, előremutató, személyiségünket gyökeresen formáló tapasztalat, megszokottól eltérő világlátás, kulturális különbségek, eltérő viszonyítási pontok és értékrendek. Így végül megszületett egy lista, ami masszív egyvelege a kalandunknak.

P4170079-W550.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Andi roadtrip Zoli Goa Bali Angkor Wat Langkawi Hoi An Halong Bay JJ Market Ajanta Suan Mokkh Ulu Muda Earth Lodge Lake Toba Mount Bromo Top 15 Island hopping Perhentian

2013.10.16.
12:59

Írta: AtoZ

A kaland folytatódik...

az_s_1381920987.jpg_1200x900

2013. január 4-én elindultunk Ázsiába fél évre, július 15-én hazajöttünk. Szeptember 28-án összeházasodtunk, és ma, október 16-án újra elindulunk. Ausztráliába, Sydney-be, határozatlan időre... :) Ha kíváncsi vagy, mi a túrót is fogunk a kenguruk földjén művelni, kövess minket itt: 

 

AZAUSZTRALIA.BLOG.HU

 

Üdv,

 

Andi és Zoli

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztrália Andi Sydney Zoli azausztralia.blog.hu

2013.10.11.
10:33

Írta: AtoZ

Riport az utazásunkról a Civil Rádióban

Egy kedves barátunk, Bhakti Abhay Govinda Swami riportot készített velünk az általa vezetett Kanál Forradalma című műsorban, a Civil Rádióban.

Az első rész október 9-én került adásba, itt lehet meghallgatni:

http://www.civilradio.hu/archivum/2013_10_09_13_00_01.mp3 (21:00-tól)

és 

http://www.civilradio.hu/archivum/2013_10_09_13_30_01.mp3

A jövő héten, október 16-án folytatódik a riport, ugyanúgy a Civil Rádióban, a Kanál Forradalmában!

 

Hallgassátok szeretettel,

A&Z

Szólj hozzá!

Címkék: civil rádió Andi Zoli rádióriport A kanál forradalma Govinda Swami

2013.09.13.
19:16

Írta: AtoZ

Összefoglaló kisvideó a fél éves délkelet-ázsiai (és ausztrál) kalandjainkról

Nagyon nem volt könnyű több mint 10.000 képből kiválasztani egy összeállítást. De összeszedtük magunkat, és íme az eredmény: Fél év délkelet-ázsiai utazás 6 percbe sűrítve. 

Szólj hozzá!

Címkék: video vietnam best of Ausztrália Andi Malajzia India Thaiföld Zoli Indonézia Kambodzsa

2013.09.02.
17:40

Írta: AtoZ

A&Z Ázsia fotókiállítás - 2013.09.12., 19:00 óra, Tranzit Café (Budapest, 11.ker)

Minden kedves olvasónkat, ismerősünket ezennel szeretettel meghívjuk 2013. Szeptember 12-ére, a 19:00 órakkor kezdődő A&Z Ázsia fotókiállításunkra. A helyszín a Tranzit Café lesz Budapesten, a 11. kerületben, a Kosztolányi Dezső térnél (a pontos címért ide kattintsatok:

http://tranzitcafe.com/component/option,com_contact/Itemid,10/)

Az általunk bejárt 7 országról lesz pár kép kinyomtatva az üvegfalakra, ezenfelül pedig a kivetítőn folyamatosan fotómontázsok fognak pörögni, országokra bontva. És nem utolsó sorban lehet tőlünk kérdezni az utazással kapcsolatban (nomeg enni-inni is!)

Az esemény leírása itt: http://tranzitcafe.com/content/view/216/38/, jelentkezni pedig ennél a Facebook eseménynél lehet:

https://www.facebook.com/events/510052742414578/

Várunk Benneteket szeretettel!

A&Z

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás Andi Zoli Tranzit Café

2013.08.25.
21:19

Írta: AtoZ

Nyerőszámunk az 51-es! :) Goldenblog szavazás

Habár csak másfél héttel a Goldenblog szavazás lezárása előtt vettük észre, hogy valaki benevezett minket a Goldenblog versenybe, az 51. helyet sikerült megkapnunk a 323 benevezett blog közül, aminek őszintén nagyon örülünk! :)

Köszönjük mindenkinek, aki olvasta blogunkat az utazás alatt, akik szavaztak a blogunkra (meg annak is, aki benevezte! :)!

Még nem zárjuk le a blogunkat, jelenleg Andi éppen átnézi az összes, az utazás alatt készült képet, és a legjobbakból tervezünk egy válogatást közzétenni. Plusz egy TOP 10-es listát is igyekszünk hamarosan összeállítani az általunk meglátogatott helyek közül. És még néhány meglepetéssel is készülünk... :) 

A&Z

Szólj hozzá!

Címkék: goldenblog Andi Zoli

2013.08.06.
13:20

Írta: AtoZ

2013.07.08-15.: Irány haza! Sydney-Kuala Lumpur-Bangkok-Bécs-Budapest

Brisbane-i roadtripünk után hátralevő pár nap Sydneyben ügyintézéssel és bóklászással telt. Az utolsó éjszakákat Andi egy tavaly megismert ismerősénél, Ann-nél töltöttük egy takaros kis kertes házban, Sydney egyik extra nyugis, de a belvárostól csak 20 perces villamosozásra levő kerületében (Lillyfield). Ennyi változatosság és utazás után nagyon jólesett egy békés, kellemes hangulatú Otthonban megpihenni, főzni (!), géppel mosni (!), olvasgatni. Ann egy tündéri mosolygós figura, a 65 évével fittebb, mint mi ketten együttvéve, kanyarba sem vagyunk. Egyik reggel hívott bennünket is hogy csatlakozzunk a reggeli úszáshoz, de valahogy hatkor, ha nem muszáj…nem mentünk, másnap pedig futni sem. Ő törzsgyökeres ozzi, jó volt vele esténként beszélgetni Ausztráliáról, illetve a világ dolgairól, művészetről, oktatásról, utazásról, bármiről. Fél év után nála picit újra otthon érezhettük magunkat.

P7102404-W550.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs Ausztrália Andi Dubai Sydney Malajzia Thaiföld Zoli Bangkok JJ Market Harry Cafe de Wheels Icy drink

2013.07.14.
10:19

Írta: AtoZ

2013. július 3-8.: "Aussi" roadtrip Sydney-ből Brisbane-be és vissza, Ausztrália

Ausztráliára összesen 3 hetünk jutott, így azt nem akartuk csak Sydney-ben eltölteni. Viszont mivel Ausztráliában minden nagyon drága, jól meg kellett fontolnunk, hogy hova menjünk el. Az is fontos szemponttá vált, hogy ahova megyünk, ott mindenképpen jobb idő legyen, mint Sydney-ben, ugyanis az 5-15 fok közötti hőmérséklet, és a folyamatos esőzés azért nem volt éppen ideálisnak mondható. Így hosszú tanakodás, és internetes nézelődés után Brisbane mellett döntöttünk, ami közelebb van az egyenlítőhöz, és legalább 5-10 fokkal van melegebb még télen is. Eredetileg repülővel akartunk menni az olcsó jegyáraknak köszönhetően, de aztán szerencsére találtunk egy bérelhető kemping autót (camper van), amelyet napi 35 dollárért lehetett kivenni. Némi számolgatás után pedig az jött ki, hogy bár az autó bérlése és a benzinköltség több, mintha repülővel mennénk, viszont camper van bérlés esetén egyrészt tudunk a kocsi tetejére szerelt sátorban aludni olcsóbb kempingekben vagy akár parkolókban is, másrészt a kocsiba beépített komplett konyhán akár főzni is tudunk magunknak. Így összességében az jött ki, hogy bizony olcsóbbra jön ki egy camper van-es utazás, mint egy repülős. És ami a legjobb az egészben, hogy mindketten imádunk autózni, akár több ezer kilométert is, hiszen „utazók” lévén számunkra nem csak a cél fontos, hanem maga az út a cél felé. Így fogtuk magunkat és kibéreltük a Nagy Fehér Bálnát, azaz a camper vant. (Egyébként sajnos mindenkit lebeszélnénk, hogy ezt az autót béreljétek ki Ti is, a cég - Walkabout Wagon - nagyon so bosszúságot okozott nekünk a bérlés után, konkrétan nem adtak vissza 2 napnyi bért, amit az ő hibájukból számoltak fel nekünk!)

P7051936-W550.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztrália Andi Sydney Zoli Brisbane Gold Coast Crystal Palace Byron Bay Coffs Harbour

2013.07.10.
03:06

Írta: AtoZ

2013.06.21-07.03.: "Álomország tengerpartján", Sydney, Ausztrália

Ausztrália. Egy álmunk. „Olyan piszok messze van Magyarországtól és olyan sokba kerül, hogy ááááá… majd egyszer…” zakatolt mindkettőnk fejében évek óta, most pedig itt vagyunk. Sydney. Az első napokban úgy keltünk, hogy huhúúú tényleg Sydneyben vagyunk, te elhiszed ezt? Pedig van mögöttünk pár ország és néhány ezer kilométer, mégis nagy izgatottsággal és lelkesen érkeztünk, persze türelemre intve magunkat, hogy oké, megnézzük, aztán meglátjuk. Megláttuk. Imádjuk. Sydney nagyon rendben van. Ez a város teljesen készen van. Minden szervezett, rendezett, még Külsőkőbánya vagy a nyócker rész is, azaz az ipari hangulatú külvárosi részek, és a belváros is. Patent minden. Több alkalommal sétálgattunk a városban és minden szegletében találtunk valamit, ami valamiért megfogott. A hippi-, a modern-, a művésznegyed, a felhőkarcolók, a kikötők, a beach-ek. Emberek. Belőlük van elég. Kb 4,5 millió, viszont a város alapterülete mintegy tízszerese Budapestnek. Az óriási területnek köszönhetően mindenkinek elegendő hely jut, így tömbházakat elvétve látni, ellenben gyönyörű kertvárosok vannak pici kerítéssekkel, vagy akár azok nélkül. A belváros ultramodern, ami viszont meglepő, hogy a felhőkarcolók között sok régi 2-3 szintes házat meghagytak, és gyönyörűen felújítottak.

P7021772-W550.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztrália Andi Sydney Zoli Chinese Garden of Friendship Harbour Bridge Sydney Operaház Botanical Garden Sydney Bondi beach Coogee beach walk Manly Ferry Harry Cafe de Wheels